Kaasfondue

18-03-2023

Kaasfondue

De lente is in zicht, maar zolang de koude temperaturen nog aanhouden betekent dat: tijd voor kaasfondue! Op zaterdag 18 maart laten we de kazen smelten en serveren we dampende pannen kaasfondue, naast onze gewone menukaart. Natuurlijk geserveerd met stokbrood, gekookte krieltjes en groenten om in de kaas te dippen. Een heerlijk glas wijn erbij maakt de maaltijd helemaal compleet! Check het menu hier.

Een klein stukje geschiedenis

Ondanks dat Nederland natuurlijk een land van kaas is, werd de kaasfondue ergens anders bedacht. Waar en wie er het eerst een kaasfondue at is nog onduidelijk, maar het eerste bekende recept stamt uit 1768 en komt uit Frankrijk. De naam kaasfondue komt dan ook van het Franse fondre (smelten). De variant die tegenwoordig op vele tafels verschijnt, is een heruitvinding uit Zwitserland. Omdat Zwitserland vele soorten kazen en wijnen kent, zijn er ook heel veel varianten van de kaasfondue ontstaan. Pas in de jaren ’60 werd kaasfondue in ons land geïntroduceerd en sindsdien zijn de Nederlands ook verknocht. Met het koude weer is er toch ook niks lekkerder dan samen gezellig van een pan kaasfondue te genieten?

Onze fondue

Bij Nieges maken we de kaasfondue met Comté, Emmentaler en Gruyère kazen. Een mix van heerlijke Franse en Zwitserse kazen. Ook kan je kiezen voor een truffel kaasfondue. Geloof ons, dat wordt heerlijk! Daarnaast serveren we de fondue met stokbrood, gekookte krieltjes, komkommer, tomaat, paprika, bospeen, witlof, augurk en zilveruien. Je kunt er ook een bordje charcuterie erbij bestellen, gevuld met smakelijke Coppa di Parma, Lardo di Colonnata, Chorizo en Schwarzwälder schinken. Ben je meer een visliefhebber? Je kunt ook er ook gerookte zalm, geplukte mosselen en heilbot bij bestellen.

Prijzen

De ‘nature’ kaasfondue kost 19,50 euro per persoon, de truffel kaasfondue kost 22,50 euro per persoon. Dit is inclusief het stokbrood, de gekookte krieltjes en de groenten.

Vergeet niet te reserveren

Prik dus zaterdag 18 maart in je agenda en trommel je vrienden en/of familie op voor kaasfondue bij Nieges. Indien er in de groep geen liefhebbers van kaasfondue zijn, kunnen zij ook gewoon van gerechten van ons normale menu bestellen. Reserveer hier je tafel. Graag tot dan!

Wanneer?
18-03-2023