Mosselen bij Nieges

05-02-2023

Mosselen bij Nieges

Na 2022 is één ding duidelijk: jullie houden van mosselen! Daarom organiseren we met liefde nog een Mosselen bij Nieges special op zondag 5 februari. We zullen de pannetjes weer uit de kast halen en vullen met heerlijke Zeeuwse mosselen. Hier serveren wij een witte wijnsaus bij, geïnspireerd op de Franse keuken. En natuurlijk onze heerlijke Franse frieten. Bekijk het hele menu hier.

Wanneer is het tijd voor mosselen?

Wellicht ben je bekend met het Nederlandse credo ‘mosselen eten als de R in de maand is’. Maar eigenlijk klopt dit niet helemaal. Wat niet veel mensen weten, is dat het mosselseizoen vanaf juli tot en met half april in het jaar erop loopt. Eigenlijk kan je dus beter zeggen ‘je kan mosselen eten als de r in het seizoen is’. Dus zowel in de zomer, herfst en winter zijn ze heerlijk! De lente komt eraan, dus nu is de perfecte tijd om mosselen te eten voor de lente aanbreekt.

Van eigen bodem

Nederland is het land van water. En in die Nederlandse wateren kunnen heel wat mosselen gevonden worden: wel tot zo’n 50 miljoen per jaar! Het Zeeuwse Yerseke is hét centrum van de mossel in Noordwest-Europa. De meeste mosselen die uit Yerseke komen, worden als verse mosselen verkocht. Veel gaan de grens over naar België en Frankrijk, waar ze ook gek zijn op onze mosselen. Nederlanders genieten er zelf ook enorm van met een consumptie van zo’n 10 miljoen kg per jaar.

Naast ons normale menu

Ben je geen mossel liefhebber of neem je gezelschap mee dat ze liever links laat liggen? Geen zorgen, we serveren ook de gerechten van onze gewone menukaart. Waar ook genoeg lekkers op staat!

Het belooft weer een gezellig editie te worden, dus vergeet niet om op tijd te reserveren en kom gezellig mosselen bij Nieges eten!

Wanneer?
05-02-2023