Sliptong Sunday

18-12-2022

Sliptong Sunday

Een heerlijk zacht en sappig visje bereid met bruine boter, kappertjes, sjalot en peterselie… En dan ook nog eens geserveerd met tartaarsaus, frietjes en kropsla. Loopt het water je al in de mond? Op zondag 18 december is het tijd voor Sliptong Sunday en serveert onze keuken de hele dag verse sliptongen.

Sliptong uit eigen zee

Sliptong is een bruin gevlekte platvis uit de familie ‘Soleidae’. Ook in onze Noordzee zijn er veel te vinden. Het woord slip (en dus niet slib, zoals soms wordt geschreven) komt van het werkwoord ‘slippen’. De vis heeft namelijk de neiging om door de mazen van het net te slippen!

Gezond én lekker

Een droomcombinatie natuurlijk. Sliptong is een ware delicatesse, maar is daarnaast ook erg gezond, dankzij de omega 3 die in de vis zit. Deze omega 3 vetzuren zijn onder andere belangrijk voor ons hart, bloedvaten en ogen. Sliptongen zijn het hele jaar door te verkrijgen, maar het lekkerst zijn ze tussen de maanden juni en januari. Perfecte timing om dus van ze te genieten tijdens Sliptong Sunday!

Het menu van dit feestmaal 

Op 18 december serveren we de sliptongen per twee stuks, bereid met bruine boter, kappertjes, sjalot en peterselie. En met een heerlijke tartaarsaus, onze befaamde Franse frietjes en kropsla ‘on the side’. Mocht je zin hebben in meer, kun je daarnaast ook aardappelcrème met bieslook of geglaceerde spruitjes met spek en broodkruim bestellen. Allebei ook ontzettend smaakvol!

Vergeet je niet te reserveren? We zien je graag dan!

Wanneer?
18-12-2022
Hoe laat?
12:00 am