Vier Kerst bij Nieges

24-12-2022

Vier Kerst bij Nieges

Kerst staat voor de deur! Als je het ons vraagt zijn de Kerstdagen voor tijd met familie, vrienden, heel veel lekker eten en goede wijnen. Laat ons jou en je gezelschap lekker in de watten leggen en kom op Kerstavond of Tweede Kerstdag bij Nieges genieten van een heerlijk 4-gangen Kerst diner. Het hele menu is hier te bekijken.

Het Kerstmenu voor vegetariërs

De avond begint goed met een amuse van gougère met boeren Goudse oplegkaas. In de Franse keuken is een gougere gemaakt van gebakken hartig soezendeeg gemengd met kaas. Hierna kun je kiezen voor een lekkere bietensalade met kruidenkaas als voorgerecht. Als tussengerecht serveren we je een smakelijke aardpeersoep met brioche croutons en aardpeerchips. Door naar het hoofdgerecht! Gebakken schorseneren met witlof, mosterdzaad en eidooier saus. Overheerlijk. Als kers op de taart kan je voor het dessert kiezen tussen een gateau chaud met vanille ijs óf kazen van Kef met kweepeer en rozijnenbrood.

Het Kerstmenu voor vis- en vleeseters

Voor de niet vegetarische gasten begint de avond ook met een heerlijke amuse van gougère met Goudse oplegkaas. Daarna serveren wij als voorgerecht een brandade: een puree gemaakt van onder andere vis, olijfolie en aardappels. Bij Nieges serveren we onze brandade met gegrilde octopus en sauce vert. Hierna is het tijd voor een aardpeersoep met brioche croutons en aardpeerchips. Als hoofdgerecht kan je genieten van een rundersukade met kastanjecrème, rode kool en laurierjus. Ook kan je kiezen om met je gezelschap een rib-eye (300 gram) te bestellen in plaats van de rundersucade. Geserveerd met friet, rode kool, geroosterde pompoen en bearnaisesaus is dit ook een gerecht om je vingers bij af te likken. Je diner feestelijk afsluiten kan met een gateau chaud met vanille ijs of kazen van Kef met kweepeer en rozijnenbrood.

Natuurlijk hebben we bij Nieges prachtige wijnen klaar staan om het diner te complementeren. Mocht je advies willen hebben over de wijnen die we serveren, vraag het dan gerust aan ons personeel.

Dus, vier Kerst bij Nieges en laat je door ons in de watten leggen. Boek je tafel hier. Graag tot dan!

Wanneer?
24-12-2022