Onze chef Mike is er één uit duizenden

Onze chef Mike is er één uit duizenden

Vijftien jaar geleden zag je hem nog honkballen op hoog niveau, maar na een blessure moest hij voor een ander pad kiezen. Een geluk bij een ongeluk bleek achteraf, want zo ontwikkelde hij een passie voor het koksvak. Hij deed veel ervaring op bij restaurant Frenchie in Haarlem en Buitenplaats Plantage in Vogelenzang. 

In zijn vrije tijd vind je hem in zijn moestuintje in Heemstede. Regelmatig pakt hij de trein om daar zijn eigen verse groenten en fruit te plukken. Ook neemt hij af en toe kruiden mee om deze in onze keuken te gebruiken. Het liefst maakt Mike sowieso alles zelf, dus ook bij Nieges. Deze maand is zijn trots de zelfgemaakte venkelpaté, waarbij de augurken ook door de keuken zelf gefermenteerd zijn. 

Als dessert raadt hij gasten graag de pêche melba aan, een Frans dessert met witte perziken die zijn gepocheerd in suikerwater. Geserveerd met vanille ijs en frambozen is dit zeker een succesnummer. Ook de crème caramel kan Mike aanbevelen, een dessert dat hem doet denken aan de feestdagen bij zijn oma thuis. 

Mike houdt van de gezellige sfeer bij Nieges, is lovend over het keukenteam en vindt het leuk dat hij altijd blijft leren over de klassieke Franse keuken.  

Wij zeggen het dit keer graag zelf: complimenten aan onze chef!

Kom jij één van zijn favorieten binnenkort zelf uitproberen? Klik dan hier rechtsonder om je tafel te reserveren.

Liefs!

Nieges